top of page

Izlet z ladjico po slovenski obali

Updated: Aug 16, 2023

Slovenska obala, čeprav majhna, skriva velike čare, ki jih je mogoče najbolje odkriti z izletom z ladjico. Res je, marsikdaj smo si lahko ogledali slikovite obalne ribiške vasi, kot je očarljivi Piran, ribiška Izola ali zgodovinski Koper.


In čeprav potovanje po slovenski Istri ne nudi očarljivih plaž, je pogled iz morja nekaj, kar je nedvomno popolnoma drugačno doživetje. Vsak, ki je ta mesta videl z morske strani vam bo znal povedati, da so kraji videti iz morske strani popolnoma drugačni.


Prav zato smo za vas hoteli zbrati vse možnosti, ki jih ponuja slovenska obala, ko govorimo o tovrstnih doživetjih.


Z ladjico po opravkih


Najprej je seveda treba omeniti letošnjo pridobitev. Do 3. septembra se lahko zapeljemo med mesti slovenske Istre z ladjo Zlatoperka. Ta lahko sprejme do 70 potnikov in deset koles, a pozor, za kolesa žal velja "kdor prvi pride prvi melje". Ladje pluje med Piranom in Ankaranom, cena vozovnice pa se giblje med 2-5 Eur. Vozi red najdete tu: https://www.portoroz.si/si/files


Vse barke v floti Zlatoperke vas sicer lahko popeljejo kadarkoli: http://zlatoperka.com/Izlet z ladjico po slovenski obali


Iz Izole se lahko odpeljete na panoramsko vožnjo z ladjo Jež, ki ponuja tako izlete kot ribje piknike (https://shop.visitizola.com/), medtem ko vas v Portorožu čaka ladja Svetka (https://www.bellatours.si). V Piranu pa imate na voljo prav posebno ladjico, ki bo najbolj blizu otroškim očem, saj si lahko iz nje ogledate podvodni svet (https://www.subaquatic.si).


Dobre stvari smo slišali o izletu, kjer lahko vidite delfine https://www.facebook.com/story.php, vaš izlet po slovenski obali pa lahko zajame tudi soline. Ladjica, s katero si lahko ogledate sečoveljske soline je Solinarka (https://www.portoroz.si/).Za tiste, ki radi čutite veter v jadrih, vas po slovenski obali lahko odpelje jadrnica. Čaka vas vsako sredo od 16:00-20.00 v Portorožu ali po dogovoru v drugih terminih (https://www.portoroz.si/). Enodnevni izlet proti "Belim skalam", katerem smo ravno tako slišali dobre stvari pa si lahko rezervirate tu: https://aliceinwaterland.eu/.


To je le nekaj idej za izlet z ladjico po slovenski obali. Ponudbo bomo spremljali še naprej in jih na to mestu sproti dodajali.


Oglejte si še:

Related Posts

See All

Kommentare


bottom of page