top of page

Izlet v Koper, glavno mesto Istre

Koper (Capo d'istria = Poglavar Istre) se je v zadnjih letih razvil v pravo izletniško destinacijo. Kar ni nikakor čudno, saj je ob že tako bogati kulturni zapuščini, zdaj dobil tudi vso potrebno turistično infrastrukturo in ponudbo, vključno z najnovejšo plaže na poti do Žusterrne. Ne glede na to, ali ste ljubitelj kulture, aktivnih počitnic ali preprosto želite uživati v sproščenem vzdušju ob morju, vam bo Koper zagotovo pričaral nepozabno izkušnjo.


Izlet do nove plaže v Kopru
Nova plaža v Kopru

Staro mestno jedro

Noben izlet v Koper ni popoln brez sprehoda skozi njegovo staro mestno jedro. Ozke uličice, bogate zgodovinske stavbe in slikovite fasade vas bodo prevzele. Sprehod od vodnjaka del Ponte do Titovega trga in nadalje do taverne vam bosta omogočila vpogled v bogato preteklost mesta. Če se odpravljate v Koper z otroci ne spreglejte našega družinskega vodiča po Kopru :)Nasvet: Vsi poznamo južni del Kopra, med vrati Muda in Taverno, a precej obnovljen je sedaj tudi severni del. Sprehod denimo lahko pričnete Središču rotunda, se spustite do ribiškega trga in nadaljujete do potniškega terminala, kjer se lahko z dvigalom povzpnete do "belvedera". Ob tem pa na poti pokukate, če je kaj zanimivega Libertasu, bivšem skladišču, ki sedaj gosti kolturno-umetniške prireditve.


Športni izlet v Koper


Z pridobitvijo velikega parka ob Semedelski promenadi lahko rečemo, da ima zdaj Koper , čeprav to mogoče ni takoj vidno, res veliko športnih površin. Od Bonifike, kjer lahko igrate košarko, tenis, nogomet, .. preko Skate park-a, do vodnih užitkov v parku, odbojke na mivki, vodnih športov ob plaži... Koper je dandanes res mesto, kjer lahko uživate v velikem številu raznovrstnih športov. Da ne omenjamo dejstva, da je Koper seveda izredno priljubljena štartna točka za kolesarki izlet po Parenzani.


Nasvet: Koper ponuja tudi veliko izposojevalnic, zato se lahko v smeri Izole ali zaledja (E-bike) odpravite tudi, če niste ravno planirali.


Izlet v naravo na poti v Koper


Še posebej če se v Koper ne odpravljate v vročih poletnih dneh je obisk Škocjanskega zatoka nekaj, kar bom pripeljal nasmeh na ustnice vsem ljubiteljem narave. Sprehod okoli zatoka in opazovanje ptic ter drugih živali v mediteranskem podnebju, bo gotovo pomiril vašo dušo ter napolnil baterije.


Nasvet: Tudi če ste v Škocjanskem zatoku že bili je ta zdaj bogatejši za center za obiskovalce. Priložnost več, da izveste nekaj novega in popijete kavico ali čaj. Še posebej ko zunaj vleče burja :)


Kulinarični izlet v Koper


Če sprehod v Kopru kombinirate z sladkimi in slanimi dobrotami, je vsekakor še slajši. 😊 V nadaljevanju vam ponujamo nekaj idej, za uživanje kulinaričnega Kopra, kot ga poznamo mi.


Caffe Pastello Koper
Pastello je novo simpatično odkritje (gluten free)

Tortice: Kavarna Triglav

Sladoled: Sladoledarna

Steetfood: Folpo, Zab Thai

Prigrizek: La Galea, Bar Miramar

Ribice: Stella Maris

Azijska: Chada

Posebno: Kulinarični Študio


Izlet v Koper pa se vam bo še dodatno izplačal, če ga boste obiskali ob priložnosti enega od kulinaričnih festivalov:

Sladka Istra

Altroke Istra

Related Posts

See All

Comments


bottom of page