top of page
DSC05596.jpeg

Spoznajte slovensko Istro skozi igro.

Vabimo vas na edinstvena doživetja, ki so namenjena vsem, ki se radi prepustite igrivosti ali bi želeli odkriti svojo igrivo plat. Naše pustolovščine v Kopru in okolici vas popeljejo skozi lokalne zgodbe, mitologijo in legende, s čimer vam približamo bogato zgodovino in kulturno dediščino slovenske Istre na zabaven način. Naj bo to prvi korak v svet istrskih doživetij!

Izberi svoje doživetje!

DSC05523.jpeg
družina z manjšimi otroci

Izziv krilatega muca mesto Koper

Ko se sprehajate po Kopru, ne morete mimo največjega krilatega mačka, ki krasi marsikatero stavbo. Markov krilati lev je tudi v Kopru skrbel za mir in zato tukaj sobiva z orli, zmaji, štorkljami, istrskimi goniči... V tem doživetju v Kopru boste spoznali lahko vse te zanimive živali in zgodbe, ki jih predstavljajo. 

Kozji izziv
podeželje 

Podajte se na potep s kozo in spoznajte skrite predele koprskega podeželja. Doživetje vas bo popeljalo po krajih in zaselkih, ki niso v turističnih vodičih in nekateri tudi ne na zemljevidu. Pot je zapeljana kot uganka. Videli boste najlepše razglede, prazne poti mimo vinogradov in oljčnih nasadov, ter spoznali lokalne mite in legende.

Kako delujejo doživetja?

Tovrstna avantura vam omogoča, da se na raziskovanje odpravite kar sami, oziroma v spremstvu svojih najdražjih. Mi smo opravili izvidnico, napisali natančna navodila, raziskali lokalne zgodbe, jih za vas zapisali in zabeležili pot. Dodali smo tudi manjše izzive, da je pot še bolj zabavna. Vam preostane le, da jo doživite!

Samo vodene ture

Komu so doživetja  namenjena?

Doživetja so namenjena raziskovanju, zato so primerna za vse radovedneže. Za majhne in velike otroke, ki si želijo spoznati lokalne mite, naravne danosti, zgodovino legende in vraže. Za tiste družine, ki želite poležavanje na plaži kombinirati z doživetji. Za tiste, ki sovražite dolgčas in vodene oglede znamenitosti. Skratka, za koze in ne za ovce :)

Raziskovanje Slovenske Istre

Spoznajte slovensko Istro skozi igro.

Otroška igra
bottom of page