top of page

Kaj početi v Kopru z otroci

Načrtujete družinske počitnice v čarobnem mestu Koper na območju Istre? Ali pa bi se raje odpravili samo na enodnevni izlet na Slovensko obalo?


Koper, s svojo bogato zgodovino, slikovitimi pokrajinami in otrokom prijaznimi znamenitostmi, je idealna destinacija za nepozabno družinsko avanturo. Ne glede na to, ali imate malčke, otroke ali najstnike, to očarljivo obmorsko mesto ponuja nekaj posebnega za vsako starostno skupino. Pa poglejmo, kaj početi v Kopru z otroci!


Raziskovanje Zgodovinskega Starodavnega Mesta


Vašo pot pričnite v srcu Kopra, starem delu mestu. S svojimi ozkimi tlakovanimi ulicami in starodavno arhitekturo je sprehod skozi mesto kot potovanje v preteklost. Otroci bodo uživali v opazovanju različnih zgodovinskih znamenitosti, kot so Pretorska palača, stolnica Marijinega vnebovzetja in vodnjak Del Ponte.


Nasvet: Sicer se ljudje v najhujši vročini praviloma izogibajo mest, zato je težko govoriti poletnem obisku mesta. A domačini obalnih mest vedo kako poiskati najbolj hladno pot iz kraja A v kraj B. In sicer tako, da v vsaki ulici izberejo vedno tisto stran iz katere sije sonce. Za otroke lahko to hitro postane tudi zanimiva igra 😉.


Družinski ogled Kopra z otroci
Ogleda Kopra z otroci

Če si želite še večje zabave ter vključenosti vaših otrok si lahko omislite tudi interaktivni vodič, ki ga ponujamo. Izziv krilatega muca je družinska pustolovščina, ki vam na zabaven način razkrije zgodovinske znamenitosti. V družbi krilatega muca boste raziskali mestne znamenitosti, poiskali čarobni urok, rešili mesto Koper in za nagrado polizali sladoled.


Koper = Igra


Ob številnih novih pridobitvah ima Koper na razpolago res veliko športnih površin, tako se bo nekaj našlo za vsakega otroka (tudi tiste velike 😁). Poleg "tradicionalnih" športov (tudi vodnih) so tu še skate park, odbojka na mivki, trampolini, vodne fontane in še bi lahko naštevali. Večina se jih razprostira od športnega parka Bonifika do nove plaže v Žusterni.


Nasvet: manj znano je dejstvo, da so na zgornjem delu poti podhod, kjer so zelo zanimivi grafiti, ki bodo gotovo očarali otroke.


Igra otrok z vodo
Ni boljšega kot igra z vodo

Na kolo ali skuterje


Ceste med Koprom in Izolo je kot za nalašč, za manjše izlete. Pa naj bo to s kolesom, skirojem, rolerji,... Ali pa kar peš. Če si želite še malo dlje, pa se podajte na družinam prijazno kolesarsko pustolovščino po slikoviti Parenzani. Ta nekdanja železniška proga povezuje Koper z bližnjimi mesti Izolo in Piranom, ponuja pa dih jemajoče razglede na istrsko podeželje. Pot je pretežno ravna in primerna za vse starosti, kar jo naredi idealno aktivnost za družine z otroki različnih starosti.


Ponudba skirojev v Kopru
Ponudba skirojev

V Kopru lahko tudi najamete vsa zgoraj opisana prevozna sredstva. Poleg mnogih izposojevalnic koles so vam na voljo tudi električni skuterji. Letos so se že uveljavljeni ponudbi Bolt skuterjev pridružili še Kvik skuterji. Ti so spredaj malo širši, če niste še vajeni tega prevoznega sredstva.


Ob cesti boste našli tudi manjše plaže, kar naredi vroč dan še bolj zabaven. Nič ni boljšega kot skok v morje in veter v laseh 🏖.In kaj početi z Kopru z otroci pozimi?


V zimskem času lahko v Kopru najdemo vsem znano Čudolandijo (v sklopu Fantazime), kjer se Koper spremeni v dom različnih živali in mnogoterih lučk. Ponudba je nekoliko odvisna od zime, a po navadi se najde tudi drsališče. Skratka, lahko bi se reklo, da ima Koper tudi pozimi, vse kar imajo "veliki".Related Posts

See All

Comments


bottom of page