top of page

Svinčnik kot čarobna palica?

Updated: Sep 16, 2023

V svetu tehnologije in digitalne revolucije se lahko zdi, da so klasični pripomočki, kot je svinčnik, postali preživetje. Vendar pa nas ta preprost kos orodja lahko preseneti s svojo vsestranskostjo in globokimi čarobnimi lastnostmi. Svinčnik namreč ni le instrument za pisanje ali risanje, temveč je lahko prava čarobna palica, ki oživlja našo ustvarjalnost in domišljijo na načine, ki jih tehnologija ne more doseči.


Moč ustvarjalnosti in domišljije


Osnovna čarobna moč svinčnika je ustvarjalnost tistega, ki z njim upravlja. Ko ga držimo v roki, postane most med našimi mislimi in besedami, ki jih prenašamo na papir. To je trenutek, ko se naše misli udejanjijo, ko ideje dobijo obliko, in ko čustva najdejo izraz. Naj si bo v obliki besed, skic ali pravih umetnin, svinčnik lahko postane čarobna palica, ki nas ponese kamorkoli želimo.


A svinčnik je pravi čarovnik tudi med ostalimi pisali. Risanje s svinčnikom namreč omogoča postopno razvijanje naših idej, omogoča popravke, izboljšave in nenadno izražanje detajlov na način, ki ga digitalni mediji ne morejo popolnoma replicirati.


Svinčnik ali čarobna palica?

Prava čarobna palica


A svinčnik lahko postane tudi prava pravcata čarobna palica. Če ga držimo na enem koncu ter ga gugamo sem tem tja, postane gumijast. Lahko si ga potisnemo v nos, lahko ga skrajšamo,... Lahko pa celo izgine! Za dobro zabavo in izboljšanje vaših čarovniških trikov predlagam tale video ;)Pričarajte si mir


Terapevtska moč ustvarjanja s svinčnikom je znana. Proces risanja ali pisanja nas lahko pomiri, nas usmeri vase in nas osvobodi stresa. To je trenutek, ko lahko izrazimo svoje občutke in misli na način, ki nam omogoča razumevanje in obdelavo notranjih doživetij. Pa naj si bo to v obliki pobarvank (za otroke ali odrasle), dnevnikov ali preprostega "kracanja". Priporočamo prav slednje :)


Čečkanje


PobarvankeDružinska doživetja


In nenazadnje, naša specialiteta :). Svinčnik, kot del ustvarjanja družinskih doživetij. Za nas je ta "palica" pomemben del ustvarjanja doživetij. Naj si bodo to igre za doma ali družinske pustolovščine.


Tukaj smo se lahko sami prepričali, da je otroška domišljija neskončna. Ko smo v samih začetkih doživetij, v pakete dodali svinčnik, to ni bilo zato, da bi podtaknili čarobno palico. Otroci so se tega domislili sami. Veliko doživetij je namreč zastavljenih tako, da morajo otroci "čarati". In ker je bil svinčnik pri roki, je bila to prava čarobna palica. Lahko bi se reklo, da so nas naučili čarati :)


Čarobna palica v akciji

Čarobna palica tudi po obliki


In če vas slučajno skrbi, da otrok ne bo takoj uvidel čarobnost te palice, lahko svinčnik z nekaj malega ustvarjalnosti spremenite v čarobno palico kar sami. Ali pa, še bolje, s pomočjo otrok. Vse kar potrebujete je svinčnik, frnikolo in nekaj papirja. Navodila priložena spodaj :)Comments


bottom of page