top of page
slovenija_koper_titov_trg_pretorska_palaca_Jaka_Arbutina.jpg

Titov trg

Ni čudno, da naše dogodivščine skoraj po pravilu vključujejo Titov trg. Ne samo, da gre za enega najlepših trgov v slovenski Istri, obkrožajo ga mnoge koprske zgodovinske zanimivosti, kot so Pretorska palača, Loggia, stolnica, Armeria in Foresteria.

Titov trg seveda nosi ime po Josipu Broz-u Titu, a je v zgodovini nosil tudi druga imena. V avstrijskem času je bil denimo poimenovan po mestu Leipzig, kasneje pa je nosil tudi ime Piazza Roma.

Trg je skozi zgodovino služil kot mesto, na katerem so se odvijale različne trgovske dejavnosti, saj je Koper kot pristaniško mesto imel pomembno vlogo v trgovski mreži Beneške republike. Šlo je torej za osrednji trg, torej za prostor za izmenjavo blaga in idej, kjer so se zbirali trgovci, obrtniki in drugi prebivalci mesta.

Danes je Titov trg v Kopru pomemben simbol mesta, vendar je njegov pomen postal bolj kulturni in turistični. Trg ostaja središče mestnega dogajanja, kjer potekajo različni kulturni dogodki, koncerti, tržnice in festivali.

Spoznajte slovensko Istro skozi igro.

Crew

IZZIV KRILATEGA MUCA

Doživite zgodbe, mite in legende beneškega Kopra v družinski pustolovščini, ki je ne boste pozabili kar tako. V družbi krilatega muca boste raziskali mestne znamenitosti, poiskali čarobni urok, rešili mesto Koper in za nagrado polizali sladoled.

Družinsko doživetje

KOZJI IZZIV

Kozji izziv je igriv pohod na koprskem podeželju. Družina se preko Zgodbovida (zemljevid z zgodbami) poda na reševanje izziva  in spoznavanje lokalnih zgodb, mitov in legend. 

Raziskovanje slovenske Istre
bottom of page